Tahniah Zul Hasni Awang

video

How to make money?

Berkira-kira mencari peluang untuk menambahkan income, tetapi masih belum timbul ilham. Pernah buka business video filming & editing untuk majlis kahwin tetapi tak dapat nak diteruskan since kerja sekarang yang tidak menentu Sabtu & Ahad.

Busines yang kurang risiko, margin untung tinggi ,modal sikit dan tidak ganggu kerja, pakej busines yang tengah aku fikirkan. Soalnya ada ker?

Masa bujang dulu dengan income yang ada sekarang ini lebih dari cukup (itupun kalau tak upgrade part mtb) tetapi bila dah bekeluarga perlu ada side income untuk hidup lebih selesa. Tambahan pula cost travelling makin meningkat sekarang, every week kena balik Putrajaya and it cost about RM80 for stupid toll n fuel. Tak termasuk komitmen lain lagi.....

Kena banyak berdoa untuk dimurahkan rezeki, sementara tu usaha lebih cari peluang-peluang yang ada. Rezeki ada di mana-mana.....


Belajar Membaca

Book : The 100 [ A Ranking Of The Most Influential Persons In History ]
Author : Micheal Hart
Year : 1978 ( 1992 second edition)

Buku yang ke-3 dibaca dalam tahun ini selepas "Muhammad Bin Abdullah" dan juga buku "Benarkah Iskandar Bukan Zulqarnain".

The 100, karya Micheal Hart yang diterbitkan pada tahun 1992 (cetakan kedua) menyenaraikan seratus orang yang paling berpengaruh sepanjang zaman. Apa yang membuatkan aku terus membaca buku setebal 3 inci ini ialah tokoh yang menduduki takhta pertama manusia yang paling berpengaruh, Nabi Muhammad S.A.W. menurut catatan Hart.

Mengagumkan bila historian barat meletakkan sedemikian dan berbalik kepada situasi masyarakat sekarang, ke mana arah mereka?



PCP XC Trail

Do i the first...???

This pic has taken 2 week before

The same angle n it's almost complete



Clearance Sales

SOLD!!!


Shimano SPD Pedal
PD-M505


Shimano Disc Brake Calipers
BR-R505



Shimano XT QR

Tukar Bahagian

Starting on Feb 2, 2009 I'm no longger attach to Academic Affairs! Berat memang berat tapi itulah hakikat kerja as an Assistant Registrar. Untuk menyesuaikan diri di tempat yang baru memang ambil masa, tambahan Division of Research and Industrial Networking ini Bahagian yang baru dan everything kena start from the beginning.

Hari ni aku masih terhutang banyak kerja dengan HEA, especially One Off Budget 2009 untuk projek-projek naik taraf fasiliti BHEA. Semua tu kena siapkan sebelum aku serahkan sepenuhnya opis ni pada orang lain.

Wish me luck....

Bilalah permohonan aku nak tukar ke Shah Alam ni diperkenan ??

SC! Santa Cruz or Santa Claus???


Specs :
Frame : Double Butted Alu Frame - Customs Spray + SC Stickers (SC=Sendiri Ciplak)
Fork : RS RVL 100-130 U-Turn - Pinjam
Rim : Alex Rim DP-17
Crank : Shimano Deore 08
FD : XT Old Model
RD : XT 2005 - 9 Speed
Shifter : Alivio - 8 Speed
Cassette : XT Old Model - 7 Speed
Brake : Shimano BR-M575 - 09 Model
Handle : FSA K-Force Riser Bar (Transfer From Merida)
Stem : Truvative XR 70mm
Tyre : Maxxis High Roller 2.1
Projek 3 minggu aku akhirnya complete dengan jayanya, maka berakhirlah tahap keseriusan terhadap MTB tahun ini. Thank you to ahli-ahli majlis yang contribute part-part esp Miep, Farok n others yang menghargai karya aku ini. hahahaha!!!!
p/s : Niat untuk tukar frame baru tahun ni terpaksa ditunda tahun 2010 where the year of Revolution, 10 Speed is coming.

PCP claim another victim...

Location : PCP Pump Track
Date : 7 March 2009
Time : Around 10.30 am
Photo : Haitsan





Hopefully tak serius sangat injury XC rider from Port Dickson ni. Mungkin bahu dislocated sikit. Aku cuma mampu tengok , masa tu terfikir kalau ada basic pertolongan cemas takderlah rider ni terbaring lama menunggu ambulance datang. Lepas ni kena register masuk kelas Pertolongan Cemas! Apa-apa pun semoga cepat baik n boleh ride again bro.

Sementara menunggu ambulance datang sempat chat ngan Am from ROP. Tq again for the SPD fixing bolt. I should treat him teh tarik la kalau jumpa nanti. And other guy, Haitsan also from ROP. Nice to meet you.


 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 XC RIDER |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.